Tulokset 2006

Vuonna 2006 Vili kisasi 30 virallista agilitykisaa. Tänä vuonna ilahduttavaa oli tasaisuus – huonoja kisoja ei juurikaan tullut, ja nekin, missä töpeksitiin, voidaan pistää ohjaajan syyksi… Alkukevään kisat eivät vielä sujuneet oikein hyvin, joten emme saaneet kerättyä tarvittavia nollia vuoden 2006 SM-kisoihin ja MM-karsiointoihin. Loppuvuosi meni kuitenkin niin hyvin, että osallistumisoikeus vuoden 2007 SM-kisoihin ja karsintoihin varmistui.

Nollatuloksilla saimme myös ihan hyviä sijoituksia. Toukokuussa nappasimme ensimmäisen nollavoiton III-luokassa, joten tulevana kesänä on mahdollista agilityvalioitua.

Pvm Luokka Tuomari Tulos Sij. Kommentit
10.12.2006, OuluIII (AGI)Anders Virtanen02
Laskujeni mukaan tämä oli viimeinen MM-karsintoihin tarvittava nollatulos, joten Helsingin reissua pukkaa, mikäli kunnossa pysytään. Rata oli aika kinkkinen, mutta se meni loppujen lopuksi ihan hyvin. Kaarroksissa riittää viilaamista, mutta pikku hiljaa mennään parempaan suuntaan. Tähän rataan oli hyvä lopettaa vuoden 2006 viralliset kisat.
09.12.2006, OuluIII (HR)Anders Virtanen05
Tämä oli nopea hyppyrata, jossa pitkä maakuntalenkki ennen keppejä kostautui. Saimme nollan, mutta tuohon lenkkiin tuhrautui ainakin sekunti, joten emme ehtineet tiukassa kisassa palkinnoille. Keppejä ennen oli hyppy, johon olisi pitänyt tehdä tiukempi haltuunotto. Muuten ihan hyvä rata.
09.12.2006, OuluIII (AGI)Anders Virtanen53
KAS:n kisat Kuivasjärven maneesissa. Nollarata häämötti jo kunnes valssi myöhästyi ja siitä tuli kielto putkelle. Tätä edelsi puomin suoritus, joka ei oikein mennyt niin kuin oli tarkoitus. Olisi pitänyt ottaa se tarkemmin. A sen sijaan meni hyvin - siihen ollaan harjoiltu talven aikana uusi suoritustapa.
10.09.2006, OuluIII (AGI)Minna VäyrynenHYL
Tämä oli piirinmestaruuskisojen toinen osa. Voitimme ensimmäinen osan, joten lähdimme radalle käännetyn järjestyksen mukaan viimeisenä. Kohtaloksi koitui yritys ehtiä Vilin edelle putkella. Melkein ehdin, mutta pienen törmäilyn seurauksena Vili ehti hypätä väärän esteen. Emme siten sijoittunet piirinmestaruustaistossa, mutta jälleen tuli kuitenkin yksi nolla viikonlopun saaliiksi.
10.09.2006, OuluIII (HR)Minna Väyrynen01
Tämä hyppyrata oli piirinmestaruuskisojen ensimmäinen osa. Rata meni ihan ok, muutamia turhan suuria kaarroksia tuli, mutta selvisimme maaliin ilman virheitä. Radan toiseksi viimeisenä esteenä ollut okseri aiheutti monille virheitä, mutta meillä rimat pysyivät paikoillaan.
03.09.2006, HaaparantaIII (AGI)Sven Åfeldt7,833
Voihan vitonen! Virhe tuli, kun Vili ajautui A-esteen ohi. Olin itse tilanteessa myöhässä, ja senhän siitä saa. Olimme juuri ohittaneet pahat paikat ja tässä helpommassa kohdassa keskittyminen ilmeisesti herpaantui.
03.09.2006, HaaparantaIII (HR)Sven Åfeldt7,934
Sunnuntaiksi radat näyttivät muuttuvan hieman vaikeammiksi, ja tämä rata olikin todellinen vauhtia ja vaarallisia tilanteita -rata. Alussa oli pyörityksiä ja sitten mentiin lujaa. Meille tuli vitosen virhe, kun käskytin Viliä liian aikaisin ja se jätti esteen hyppäämättä. Kohtaloksi koitui nyt este 7. Lisäksi tuli hieman yliaikaa, kun virheen korjaamiseen tuhraantui aikaa.
02.09.2006, HaaparantaIII (AGI)Sven ÅfeldtHYL
Hylätty tuli. Rata ei ollut kovin vaikea, mutta ennakoin liiaksi yhdellä hypyllä, ja Vili ohitti sen ja hyppäsi väärän esteen. Kohtaloksi koitui esteiden 11, 12 ja 13 suoritus (ratapiirros ratapiirroksia-sivulla).
02.09.2006, HaaparantaIII (HR)Sven Åfeldt01
Tämä hyppyrata oli tosi hyvä.Kaikki meni suunnitelmien mukaan, ja tuloksena 0 sekä kisan voitto. Voitosta saimme Ruotsin hyppysertin.
19.08.2006, KemiIII (AGI)Katarina Virkkala02
No nyt meni paremmin. Rata oli ihan mukava ja ohjauskin pysyi suhteellisen rauhallisena. Ajan puolesta emme olisi sijoittuneet ihan mitaleille, mutta muille tuli virheitä. Sijoitus siis toinen, ja parempi mieli kotimatkalle.
19.08.2006, KemiIII (AGI)Katarina Virkkala28,657
Olipas takkuista menoa. Rimoja tippui ja kieltokin tuli. Keppien aloitus meni myös väärin. Tuloksena 20 virhepistettä ja yliaikaa.
13.08.2006, OuluIII (AGI)Minna JokisaariHYL
Kolmen startin kisaviikonloppu takana, tuloksena kaksi nollaa ja yksi hylätty. Ihan tyytyväinen pitää olla tuloksiin, mutta ohjaaminen vaatii vielä hiomista.

Edellisen viikonlopun kurssilla tuli paljon hyviä juttuja, mutta niiden käytäntöön saaminen vaatii harjoittelua. Lauantain rata oli ohjaukseltaan ihan mukava, mutta sunnuntaina taas melkoista huitomista. Koita Vili kestää :-) Viimeisessä startissa Vili tuli kontaktit, etenkin A:n, tosi hitaasti. Pitää tarkkailla miten tämä jatkossa menee.

13.08.2006, OuluIII (HR)Minna Jokisaari03 
12.08.2006, OuluIII (AGI)Minna Jokisaari02 
15.07.2006, KokkolaIII (AGI)Pertti Siimes01
Toinen onnistunut rata samalle päivälle! Ajasta olisi vielä voinut nipistää jonkin verran, sillä muutama turhan laaja kaarros tuli. Rata meni suunnitelmien mukaan. Alussa oli vaikeahko puomille vienti, mutta se meni ihan mukavasti. Keskivaiheen hyppyhässäkästä selvisimme myös kunnialla. Loppu oli sitten hieman helpompi. Hyvä päätös pitkälle kisapäivälle!
15.07.2006, KokkolaIII (AGI)Jarmo Jämsä01
Tällä radalla oli pari kinkkistä kohtaa, joissa monilla koirakoilla tuli hylätty. Me onnistuinne näissä paikoissa ihan mukavasti ja saimme suoritettua radan virhettömästi ja aikakin riitti voittoon. Erityisen tyytyväinen olen pujottelun aloitukseen. Kontaktit eivät taas menneet kuten harjoituksissa, mutta olivat kuitenkin suht varmoja.
12.07.2006, OuluIII (AGI)Anders Virtanen57
OKK:n kisat. Pujottelun syöttö epäonnistui ja siitä vitonen. Muuten ihan mukava rata.
24.06.2006, RokuaIII (HR)Vesa SivonenHYL
Paha rata, jossa oli monia kiperiä kohtia. Hylkäys tuli heti alussa, kun Vili ajautui hypyn sijasta putkeen. Tuota kohtaa en osannut varoa, mitähän siinä mahtoi tapahtua... Loppurata oli ihan kamalaa sekoilua, onneksi kuitenkin loppusuora meni edes sinnepäin.
24.06.2006, RokuaIII (AGI)Tuomo Pajari1014
Kepeille meno epäonnistui, josta vitonen. Toinen vitonen taisi tulla yhdessä hyppyrykelmässä, jossa törmäilin Viliin. Muuten ihan mukavaa menoa, puomin alastulonkin maltoin ottaa huolella...
23.06.2006, RokuaIII (AGI)Tuomo Pajari04
KAS:n juhannuskisat alkoivat osaltamme hyvällä nollaradalla. Rokuan kenttä oli melkoisen pehmeä, joten startin jälkeen tunsi kyllä juosseensa. Tämä rata sujui suunnitelmien mukaan ja sijoituskin oli mukavasti neljäs.
07.06.2006, OuluIII (AGI)Minna JokisaariHYL
Tästä kisasta ei jäänyt kovinkaan positiivista kommentoitavaa. Aiheutin meille kilpailu-uramme ensimmäisen kontaktivirheen kaahaamalla keinun liian kovaa vauhtia. Hylätty tuli sitten hieman tämän jälkeen, kun A:n sijasta tehtiin putki. Meno oli melkoista laput silmillä juoksemista - mistähän niitä rauhoittavia saisi...
28.05.2006, KeminmaaIII (AGI)Anne Savioja103
Ohjaaja oli ihan pihalla ja uhohti tehdä yhdessä kohdassa suunnitellun valssin --> kielto. Loppuradalla ajatus karkasi ja toinen kielto tuli hypyltä. Mikähän lie näissä reissukisoissa, kun meno ei ole yhtään samanlaista kuin Haukkiksella. Pitänee alkaa kiinnittää vieläkin enemmän huomiota valmistautumiseen....
28.05.2006, KeminmaaIII (AGI)Anne Savioja54
Rata taisi tuntua tutustumisessa liiankin helpolta, eikä keskittyminen ollut riittävää. Vitonen tuli kepeiltä - ohjausvirhe. Síihen olin tyytyväinen, että rimat pysyivät ylhäällä, vaikka ne olivat ylimmässä medi-korkeudessa ja kenttä oli erittäin pehmyt (vaikutti raskaalta hypättävältä).
21.05.2006, OuluIII (AGI)Tuomo Pajari01
Kisaväsymys painoi jo viimeistä starttia odotellessa, mutta radalla ei ollut väsymyksestä tietoakaan. Kepeille viennissä oli hieman pyörimistä, mutta muuten vauhtia riitti. Hieno päätös kisaviikonlopulle!!
21.05.2006, OuluIII (HR)Tuomo Pajari57
OKK:n kisaviikonloppu jatkui hyppyradalla. Alussa oli hankala kepeille vienti, jonka otin varman päälle. Se sujui hyvin. Yhdessä nurkassa rima tippui, josta vitonen. Muuten OK-rata, tosin muutamassa kohdassa käännökset olivat laajoja.
20.05.2006, OuluIII (AGI)Tuomo Pajari01
Jeeee! Ensimmäinen nollavoitto kolmosluokassa. Vuoden päästä onkin sitten mahdollisuus tavoitella AVA-titteliä. Rata oli hieno. Alussa tuli hieman kiire, mutta muuten kaikki meni suunnitelmien mukaan. Olipas mukava saada nollarata pitkästä aikaa!
20.05.2006, OuluIII (AGI)Tuomo Pajari54
Todella vauhdikas rata, mutta taas yksi vitosen arvoinen ohjausvirhe pilasi nollaradan. Koira piti saada hyppäämään kaksi vierekkäistä olevaa estettä, mutta Vili tuli esteiden välistä. Tällä radalla oli harvinainen este, pöytä, jonka suoritusohjeita piti ennen kisoja hieman kerrata. Se sujui kuitenkin ongelmitta, vaikka sitä melko vähän tuleekin treenattua.
30.04.2006, OuluIII (AGI)Salme MujunenHYL
Radan alku oli hieman kinkkinen. Ohjaaja oli myöhässä ja Vili ehti hypätä esteen väärin päin. Loppuradalla oli jo ajatus karannut, joten melkoisen kehno loppu kisaviikonlopulle.
30.04.2006, OuluIII (AGI)Salme Mujunen511
Huolimaton ohjaus radan alussa ja Vili tuli esteiden välistä viiden virhepisten arvoisesti. Loppurata meni hienosti. Olipa taas harmittava virhe!
29.04.2006, OuluIII (AGI)Salme Mujunen53
Kisakauden 2006 avaus sujui mainiosti, vaikka kisattiin ulkona, eikä tälle keväälle ole vielä ehditty ulos treenaamaan. Tosin ohjaaja meinasi munata koko homman jo ennen starttia, kun opetteli radan väärin... Onneksi kuitenkin juuri ennen omaa vuoroa huomasin, että keinullakin pitäisi käväistä.

Radan alkussa oli hankala kohta, jossa monet koirat karkasivat väärälle esteelle. Vilikin haahuili tässä hieman, mutta sain sen onneksi käännettyä oikealle esteelle. Vaikea kepeille vienti sujui mainiosti ja rata näyttii jo nollalta, kunnes kolmanneksi viimeisen esten rima tippui. Kyllä harmitti, mutta niin monta vaikeaa kohtaa meni hyvin, että tyytyväinen pitää olla. Sijoituimme vitosella kolmanneksi ja aika oli reilut 13 sekuntia alle ihanneajan.