Tulokset 2005

Kisavuonna 2005 Vili starttasi 33 agilitykisassa. Näistä 2 oli joukkuekisaa, 9 II-luokan ja 22 III-luokan kisaa. III-luokan kisoista saalistimme 6 nollatulosta, joista 4 on vuoden 2006 SM-nollia. Paras kisakuntomme osui alku- ja keskikesään, kun taas loppukesästä meno oli melkoista vuoristorataa eikä varmuutta löytynyt.

Mieleenpainuvinta agilitykesässä 2005 oli hyvin mennyt Tornion Agirotu. Lisäksi syyskuun KAS:n kisat ja siellä saavutettu joukkue-piirinmestaruus ovat mielessä. Tietysti myös kesän päätavoitteen täyttyminen (nousu III-luokkaan) oli siistiä!

Pvm Luokka Tuomari Tulos Sij. Kommentit
11.12.2005, OuluIII (AGI)Minna VäyrynenHYL
Tämä vuoden viimeinen kisastartti meni jo alussa pieleen. Tai pitäisikö sanoa näin Joulun lähettyvillä, että ihan pipariksi... Kepeille vienti oli hieman outo ja taisin valita väärän ohjaustavan: Vili ehti hypätä lähettyvillä olleen esteen, joten se siitä sitten.
11.12.2005, OuluIII (AGI)Minna Väyrynen54
Yksi rima tipahti, josta siis vitonen. Pudotus johtui hieman liian hätäisestä takkaleikkauksesta. Muuten mukava ja vauhdikas rata.
10.12.2005, Oulu (HR)III (HR)Minna Väyrynen109
Pitkästä aikaan agilitystartti. Rata oli mukava ja helpohko hyppyrata, mutta ohjaaja onnistui taas tyrimään. Tuloksena kaksi kieltoa eli kymppi. Muuten rata oli ihan vauhdikas, tosin melko laajoin kaarroksin mentiin.
15.10.2005, KajaaniIII (AGI)Vesa SivonenHYL
Hätiköin liiaksi takaa leikkauksessa ja Vili kääntyi väärälle esteelle. Radan alkuun olen kuitenkin erittäin tyytyväinen ja etenkin kepeille vienti onnistui nyt hyvin.
15.10.2005, KajaaniIII (AGI)Vesa Sivonen58
Ohjasin liian epämääräisesti kepeille viennin ja siitä tulikin sitten vitonen. Muuten ihan hyvä rata.
25.09.2005, Oulu (J) (J)Jarmo Jämsä01
Tämä kisa oli joukkue Piirinmestaruuskisa. Kisan alussa oli hieman dramatiikkaa, kun Juha loukkasi edellissä kisassa jalkansa, eikä pystynyt ohjaamaan Nirppua. Varakoiraakaan ei oltu ilmoitettu. No, Taina hyppäsi Nirpun ohjaksiin ja tuloksena oli hieno nollarata! Kisassa myös Rico ja Vili tekivät nopeat nollaradat. Berrille tuli kymppi. Piirinmestaruus ratkesi kolmen koirakon perusteella, joten meidän joukkue siis kruunattiin vuoden 2005 Piirinmestariksi!!!

Joukkueessa kisasivat Jonna & Rico, Niina & Vili, Taina & Nirppu sekä Tommi & Berri.

25.09.2005, OuluIII (AGI)Jarmo Jämsä03
Tämä rata meni tosi hyvin. Alussa oli vaikea kepeille vienti, jossa piti saada koira tulemaan hyvin käsiin. Se kohta jännitti eniten, mutta loppujen lopuksi se menikin ihan hyvin. Sijoitus oli mukavasti kolmas.
25.09.2005, Oulu (HR)III (HR)Jarmo Jämsä7,0312
Kepeille syöttö epäonnistui, kun en saanut Viliä tulemaan käsiin tässä-käskyllä. Kohdan piti olla melko helppo, enkä ole varma, mikä siinä meni vikaan. Ilmeisesti valssi oli myöhässä. Tämän jälkeen ohjaajan pasmat sekosivat ja radan alku tökki oikein kunnolla. Loppu meni kuitenkin ihan hyvin. Alun sähläyksen seurauksena tuli vitosen virhe ja useampia sekunteja yliaikaa.
24.09.2005, OuluIII (AGI)Jarmo Jämsä02
Pitkästä aikaan nollarata, ja kylläpä se kummasti lämmitti mieltä! Pääsimme lähes neljä sekuntia ihanneajan alle, vaikka kaksi pitkäksi venynyttä käännöstä veivät tuhottomasti aikaa. Näitä lukuunottamatta rata oli muuten hyvä ja suhteellisen vauhdikas.
Oli myös mukava onnistua Jarmo Jämsän radoilla, jotka ovat perinteisesti tuottaneet meille paljonkin päänvaivaa ;-)
10.09.2005, OuluIII (AGI)Tuomo PajariHYL
Tämä rata meni täydellisesti aina kolmanneksi viimeiselle esteelle saakka. En ollut kuitenkaan riittävän tarkkana ja Vili ehti singahtaa väärälle esteelle. Tämä kohta olisi pitänyt kyllä ohjata toisin.

Huohhh...Taidan olla jo loman tarpeessa....

10.09.2005, OuluIII (AGI)Tuomo PajariHYL
Ohjaaja pyllisteli radalla ja ohjasi koiran ihan väärälle esteelle... Miksihän sitä ei opi, että koiraa ei kannata yrittää juosta kiinni vaan mieluummin ohjata.
04.09.2005, Haaparanta (HR)III (HR)Kari Jalonen105
Tämä rata oli jo ihan hyvä. Vitonen tuli kepeiltä, jossa toistui monessa kisassa sattunut samanlainen virhe. Syyt löytyvät ilmeisesti ohjaajasta... Toinen vitonen tuli, kun viimeisen esteen rima tippui. Rata oli melko haastava ja etenkin loppu oli kinkkinen. Parannusta aamukisaan, joten ihan tyytyväinen pitää olla.
04.09.2005, HaaparantaIII (AGI)Kari JalonenHYL
Kolme kieltoa eli hylätty. Radan alussa ollut puomillevienti oli melko omituinen. Siitä tuli ensimmmäinen kielto ja muut tulivat kepeiltä. Keppikulma oli hankala ja korjaaminenkin meni metsään. Tästä radasta ei jäänyt paljon hyvää käteen.
14.08.2005, OuluIII (AGI)Jarmo JämsäHYL
Viikonlopun viimeinen koitos oli todella tiukka-ihanneaikainen agilityrata. Eniten minua arvelutti kepeille vienti, joka sitten koituikin kohtalokkaaksi. Muuten rata sujuikin sitten ihan hyvin.

Kepeille meno oli nyt vaikea: A-esteeltä putken suuaukon ohi ja keppikulmakin oli hankala. Sain vietyä Vilin putken esimmäisen suuaukon ohi, mutta sitten se ehti livahtaa putken toiseen päähän. Käskyt olivat ilmeisest jälleen myöhässä ja ehkä tämä kohta olisi pitänyt ohjata toiselta puolelta.

Viikonlopun tulokset eivät siis olleet kovin mairittelevia, mutta eihän sitä aina voi onnistua. Eniten harmittavat selkeät ohjausvirheet ja myös ohjaussuunnitelmassa on vielä paljon oppimista.

14.08.2005, Oulu (HR)III (AGI)Jarmo JämsäHYL
Radan alkuun tuli taas samanlainen virhe kepeiltä kuin edelliselläkin radalla. Käskyä ja ohjausta ei ilmeisesti tullut riittävästi tai sitten tällainen lähestyminen vaatii lisää harjoitusta. Keppikulma ei kyllä vaikuttanut kovin vaikealta.

Hylkäys tuli putkelta, joka oli sijoitettu houkuttelevasti heti hypyn jälkeen. Siinä olisi pitänyt käyttää vartalo-ohjausta, mutta harmi vaan, että ajatus oli mieleen vasta kisan jälkeen. Tällaisia ohjauksia on juuri tehty harjoituksissa, mutta ilmeisesti vaaditaan lisää treeniä, jotta ne tulisivat "selkäytimestä". Nyt putkeen ohjaus oli varmaan kamalaa katsottavaa, sillä vartalo viestitti Vilille täysin päinvastaista mitä olin tarkoittanut.

13.08.2005, OuluIII (AGI)Jarmo Jämsä10,335
Radalta tuli kaksi vitosen virhettä ja lisäksi 0,33 sekuntia yliaikaa. Ensimmäinen virhe tuli heti alussa, kun kepeille meno epäonnistui. Radan loppupuolella onnistuin itse kaatamaan kokonaisen esteen, josta tuli myös virhe... Hylkäystä ei tuosta tullut, koska Vili oli jo ehtinyt suorittaa esteen.

Tällä radalla mikään ei ollut oikein kohdallaan ja etenkin ohjaus oli koko ajan askeleen myöhässä.

10.07.2005, Tornio (J) (J)Kari Jalonen5013
Viimeinen Agirodun koitos oli joukkuekisa. Joukkueessamme Vauhtiveikoissa kisasi meidän lisäksi Minna & Rölli, Sanna & Sessa sekä Jonna & Rico. Sijoituksemme oli 13/26.

Ohjaajalle päivä oli tuskainen, sillä auringonpistos vaivasi ja kunto oli sen mukainen. Teimme kuitenkin kisassa hienon nollaradan, joka oli meille koko kisaviikonlopun sujuvin.

Agirodun kisoista jäi erittäin hyvä mieli, sillä saimme kerättyä kaksi hienoa nollatulosta. Erityisesti hyvät sijoitukset perjantain ja lauantain kisoissa lämmittivät mieltä. Järjestelyt Torniossa toimivat mainiosti ja majapaikka oli mukavan lähellä kisapaikkaa. Koko viikonlopun porottanut aurinko oli hieman liikaa tällaiselle aurinkoherkälle henkilölle, mutta mieluummin tällaisen ilman otti entä vesisateen.

09.07.2005, TornioIII (AGI)Corinne MétroHYL
Päivän kolmas rata oli jälleen ranskalaistuomarin laatima. Tämä rata meni hylätyksi jo alkutaipalella, kun valssi oli myöhässä ja Vili ehti karata putkeen. Tämäkin kohta olisi ehkä vaatinut erilaisen ohjauksen, joten jälleen opittiin jotain.
09.07.2005, TornioIII (AGI)Josep BoixHYL
Tämä rata oli Finnish Open -kilpailun finaalirata. Ohjaussuunnitelma oli huono ja tuloksena olikin tukku kieltoja ja näin ollen hylätty. Radalla oli muutama kinkkinen kohta, jollaisia pitää vielä hioa treeneissä.
09.07.2005, TornioIII (AGI)Jarmo Jämsä014
Jarmo Jämsän tuomaroimat radat eivät ole aikaisemmin tuottaneet meille nollatuloksia, mutta tässä kisassa onnistuimme hyvin. Rata meni ohjauksen puolesta suunnitelmien mukaan. Yhdessä kohdassa käännös oli tiukka ja Vili meni kyljelleen, joka vei hieman aikaa. Nollatulos kuitenkin tuli ja sijoitus oli hienosti 14. Kisaajia oli yhteensä 80.

Tämä rata oli ensimmäinen osa Finnish Open -kilpailua, jossa ratkaistiin avoin Suomenmestaruus. Myöhemmin illalla kisatulle finaaliradalle pääsi joka säkäryhmästä 5 parasta 1-luokan kilpailijaa, 12 parasta 2-luokan kilpailijaa ja 25 parasta 3-luokan kilpailijaa. Me olimme sijalla 14., joten pääsimme siis mukaan illan finaaliradalle!

08.07.2005, Tornio (HR)III (HR)Corinne Métro06
Perinteisen Agirodun startit alkoivat ranskalaistuomarin hyppyradalla. Rata meni lähes suunnitelmien mukaan paitsi yhdessä kohdassa tuli pieni häslinki. Siitä huolimatta tuloksena oli hieno 0 ja mikä mahtavinta sijoitus oli 6.! Kisaajia tässä medi-luokassa oli yli 50.
05.06.2005, OuluIII (AGI)Anders Virtanen02
Edellisenä päivänä nautittiin Haukkukeitaalla kauniista auringonpaisteesta, mutta tänään ilma oli sateinen ja tuulinen. Rata oli hyppyrata ja se meni melkein suunnitelmien mukaan. Yhdessä kohdassa tuli turha valssi, joka sotki ohjauksen, mutta muuten meno oli sujuvaa. Sijoitus jälleen toinen.

Tarjolla olisi vielä ollut yksi startti, mutta sen jätimme suosiolla väliin. Kaiken kaikkiaan kisaviikonlopusta jäi mukava mieli: kolmosluokan avauskisat sujuivat mainosti.

04.06.2005, OuluIII (AGI)Anders VirtanenHYL
Pitkä kisapäivä vaati veronsa, eikä tässä startissa ollut oiken ajatus kasassa. Heti alkumatkasta tuli ohjaajan sekoilujen takia kielto ja radan puolessa välissä sitten hylkäys väärästä radasta. Hylkäys tuli jälleen putkelta: sen "väärä" pää oli houkuttelevasti esillä ja koira olisi pitänyt saada ohjattua juuri toiseen päähän. Nämä tarkat putkeenviennit vaativat vielä paljon treeniä!
04.06.2005, OuluIII (AGI)Anders Virtanen02
III-luokan avauskisa sujui ihan mallikkaasti. Yhdessä nurkassa jalat jähmettyivät paikalleen ja valssi jäi tekemättä, jonka seurauksena kuviot hieman sekosivat. Virheittä kuitenkin selvittiin ja maaliin ehdittiin toisena.
21.05.2005, OuluII (AGI)Minnä Väyrynen01
Viimeksi, kun kisattiin Minnä Väyrysen radoilla, niin noustiin II-luokkaan, joten pitihän se tarjolla ollut luokkanousu ottaa nytkin! Eli tästä lähtien kisataan medi III -luokassa. Rata oli hyppyrata, joka meni ihan suunnitelmien mukaan. Yhdessä paikassa oli valssi myöhässä, mutta se ei onneksi pilannut rataa. Tämän nollaradan voi katsoa Vilin videot -sivulla.
21.05.2005, OuluII (AGI)Minna VäyrynenHYL
Haukkukeitaan kisakauden avaus. Hyvä rata, joka kuitenkin meni hylätyksi. Hylkäys tuli jälleen, kun putki houkutti oikeaa estettä, puomia, enemmän. Putki kimurteli pahasti puomin alta, eikä ohjaaja huomannut olla paikassa riittävän tarkkana. Pitäisi pikku hiljaa oppia, että putkien lähettyvillä ohjauksen tulisi olla selkeämpää!
15.05.2005, OuluII (AGI)Tuomo Pajari01
Kisaviikonlopun otteet paranivat mitä pidemmälle kisat ehtivät. Nyt saatiin kakkosluokan toinen nollatulos! Rata oli oikein hyvä, paitsi alussa ohjaajalle oli tulla moka, mutta onneksi se saatiin korjattua. Kaiken kaikkiaan viikonlopun kisoista jäi hyvä fiilis, ja nyt on kiva jatkaa kohti kesän muita kisoja.
15.05.2005, OuluII (AGI)Tuomo Pajari51
Kentän reunalta katsottuna rata näytti todella kimurantilta, mutta loppujen lopuksi se olikin oikein mukava! Virhe tuli putkelta, kun ohjaaja hätiköi liiaksi kohti seuraavaa estettä. Virheestä huolimatta fiilis oli hyvä, kun edellisen päivän huonon suorituksen jälkeen saatiin näin hyvä rata.
14.05.2005, OuluII (AGI)Tuomo PajariHYL
Kevään ensimmäisestä ulkokisasta oli tuloksena hylätty. Rata meni hylätyksi jo alkuvaiheessa, kun putki houkutti Viliä A-estettä enemmän. Ohjaaja on kyllä sitä mieltä, että tämän hylätyn voi laittaa, ainakin osaksi, koiran piikkiin :-)
17.04.2005, OuluII (AGI)Jarmo JämsäHYL
Hylätyt jatkuivat toisella radalla. Tämä rata meni pipariksi jo alkuvaiheessa, ja taas oli syynä huono ohjaus. Loppurata meni sitten puhtaasti; myös vaikea kepeillevienti. Seuraavat kisat ovatkin jo ulkona: jospa siellä saadaan rikottua tämä alkava hylättyjen putki.
17.04.2005, OuluII (AGI)Jarmo JämsäHYL
Hieno rata, joka meni pilalle loppuvaiheessa huonon ohjauksen takia. Hypyn jälkeen olisi pitänyt saada koira kääntymään toiselle hypylle, mutta Vili jatkoikin renkaaseen. Oma moka, kyllä harmitti!
25.03.2005, KiiminkiII (AGI)Katarina Virkkala152
Sujuvaa menoa, paitsi radan yksi nurkkaus, josta kaikki virheet tulivat: ensin tuli kielto, sitten tippui rima ja seuraavalta esteltä kielto. Jälkiviisaana on helppo sanoa, että kyseinen kohta olisi pitänyt ohjata erilailla.
Kisakausi 2005 on kuitenkin nyt avattu ja tästä on hyvä jatkaa kohti uusia kisoja.
25.03.2005, KiiminkiII (AGI)Vesa Sivonen01
Kakkosluokan eka nolla! Kisakauden 2005 avaus sujui siis mainiosti. Parissa kohdassa ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, mutta kaiken kaikkiaan ihan sujuvaa. Ihanneajan alle mentiin lähes 10 sekuntia.