Agility

Agility oli Vilin ykkösharrastus. Agilityssä Vili kilpaili medi-luokassa. Agilityharrastuksen aloitimme loppukesästä 2003 Oulun Koirakerhon alkeiskurssilla. Ensimmäiset kisastartit olivat vuorossa juhannuksena 2004 Hailuodossa. Ensimmäisen kisavuoden tuloksena oli nousu II-luokkaan ja muutama startti II-luokassa, joista ei kuitenkaan nollatuloksia tullut.

Vuoden 2005 kisat aloitettiin maaliskuun lopulla ja sieltä oli tuomisena II-luokan ensimmäinen nollatulos. Muut tarvittavat nollat saatiin toukokuussa, joten menolippu kolmosiin oli hankittu!

III-luokan kisauramme alkoi vaihtelevalla menestyksellä: välillä tuli hylkyputkia, mutta toki niitä hyviäkin ratoja joukkoon mahtui. Myöhemmin meno tasaantui ja saavutuksiakin uralle kertyi ihan mukavasti mm. PiirM-yksilökisa 2007 sij. 1.,  FIN AVA 2007, S AVA (H) 2008, S AVA 2008, Agilityn MM-karsinnat 2008 sij. 12., FI AVA-H 2010, SM-joukkuekilpailu sij. 3. 2010.

Viimeiset agilitystartit kisasimme vuonna 2011. Eivät nekään huonosti menneet, sillä KoiraNetissä viimeisen agilitytuloksen sijoituksena komeilee numero 1. Päätin kuitenkin lopettaa tähän, sillä Vili on mediksi pien, ja agility tunnetusti rankka laji koiran kropalle.

Vili oli ensimmäinen agilitykoirani, ja sen kanssa tehtiin varmasti kaikki mahdolliset virheet ja asioita kokeiltiin eri tavoin/esteen suoritustapaa muutettiin, mutta parempaa harrastuskaveria en olisi voinut toivoa. Kiitos Vilille!