Pissarallia

Kun pentu tulee taloon, niin tiedossa on pissarallia ja siivoamista muutamaksi seuraavaksi kuukaudeksi. Matot kääritään yleensä varastoon ja odotetaan  sitä päivää, jolloin ne saa tuoda takaisin.

Omassa kodissani on parkettilattia (olohuoneessa ja makuuhuoneessa), joka on koiran jalalle aika liukas. Pitävämpi ja mukavampi tosin kuin laminaatti, mutta ikävästi siinäkin menee kumoon leikkiessä ja juostessa. Ja mikään ei ole niin kamalaa katsoa, kuin koira liukkaalla alustalla. Oli se sitten treenialusta tai joku muu. Päätinkin, että matot pidetään lattialla pennun tullessa (näin oli myös Voltin aikana). Matot vaihdoin vähän huonompiin, jotta mahdolliset tuhot eivät niin paljon harmittaisi.

Pissa-alustoina päätin  ensimmäistä kertaa käyttää sanomalehtien sijasta vuodesuojia. Ja ovat kyllä miljoona kertaa kätevämpiä! Ensimmäisen paketin 50 kpl (60 cm x 60 cm) ostin nettikaupasta. Hintaa tuli postikuluineen noin 20 eur. Näillä mentiin reilun 3 kuukauden ikään asti. Toisen satsin suojia, Care+ Puppy Pad -suoja-alustoja, bongasin Torista hintaan 10 eur (ovh noin 30 eur). Näitä on vielä paljon jäljellä, joten uskon, että nämä kestävät niin kauan, että Heppu on kokonaan sisäsiisti. Vuodesuojat vaikuttavat omasta mielestäni imukykyisemmiltä entä nämä koirien suojat, mutta ovathan pissatkin toki pikkupennusta suurentuneet. Pissa-alustat ovat muovimaton päällä (joka on keittiön ja eteisen lattiamateriaali).

Heppu oppi nopeasti alustoille ja matolle tulleiden vahinkojen määrän voi laskea yhden käden sormilla. Makuuhuoneen matoille ei ole tullut ainuttakaan pissaa eikä matoille ei ole tullut muutenkaan suurempaa vahinkoa. Olohuoneen matosta törröttäviä matonkuteen pätkiä on joskus mukava maistella, mutta eivät nekään kovin kauaa maistu.

Pissarallia on tiedossa vielä joksikin aikaa, sillä työpäivän aikana ehtii aina hätä tulla. Muulloin kyllä Heppu osaa pyytää aika hyvin ulos, ja rivitalopiha helpottaa elämää, kun koiran voi päästää sinne nopeasti milloin vaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.