Linjoilla jälleen

Elossa ollaan. Reipas vuosi on kulunut edellisestä ”vuodatuksesta”. Kesä on vaihtunut uuteen, ja koirille ja itsellekin on tullut taas yksi ikävuosi lisää.

Vili-papparainen mennä köpöttelee vielä mukana. Menoa hidastaa hieman kyynärien ja olkapäiden nivelrikko, joka todettiin viime syksynä. Säännöllistä lääkitystä tämä ei vaadi, mutta kipulääkettä saatan satunnaisesti antaa. Nyt viimeisimmäksi vaivaksi on tullut takajalan anturan viereen ilmestynyt patti, joka haittaa liikkumista. Tassun suojana olen pitänyt pehmyttä tossua, joka onkin helpottanut menoa. Pattia on tutkittu eläinlääkärissä, mutta vielä ei ole tarkkaa selvyyttä, että mikä se on. Saattaa olla harmiton näppylä, mutta voi olla kasvainkin. Viikot näyttävät, että miten se lähtee paranemaan. Muuten Vili on kyllä ihan pirteässä kunnossa.

Voltin kanssa olemme taas aloitelleet agilityn treenausta. Viime vuosihan meni kokonaan ilman kisaamista satunnaisesti treenaten. Uutena harrastuksena olemme aloittaneet TOKO:n, jossa käymme ohjatuissa treeneissä kerran viikossa. Saa nähdä kuinka pitkälle jaksan tätä hioa, mutta ainakin uudet säännöt vaikuttavat ihan mielenkiintoisilta.

Lainakoira-Edin kanssa päätin yhteistyön vuoden vaihteeseen. Mukava oli Ediä ohjata, vaikka tulostaso ei nyt ollut mitenkään mainittava. Kiitokset Päiville Edin lainasta!

Kesäkuussa järjestettiin Oulussa Agility SM 2015 -kilpailut, joiden järjestelyissä olin tiiviisti mukana. Melkoinen työsarka se olikin, mutta onneksi kisat ovat nyt onnellisesti ohitse. Tavattoman suureksi ovat nämä kekkerit paisuneet, ja vaativa agilitykansa asettaa suuria paineita järjestäjälle, kun järjestelyiden pitää toimia viimeisen päälle niin kisapaikalla kuin kotikatsomossakin. Valtava talkooponnistus, ei voi muuta sanoa. Eikä ihan heti tule lähdettyä vastaavaan mukaan.

Mökillä olemme viihtyneet aina viikonloppuisin yön tai kaksi. Näinä aikoina saa taas ruohonleikkuria ahkerasti ulkoiluttaa. Ihan mukava parituntinenhan se on hyötyliikunnan parissa. Varsinkin silloin, kun sääskiä tai muita öttiäisiä ei ole. Alhaalla kuvassa koirat poseeraavat vastapäisellä keltaisella pellolla.

WP_20150619_16_55_34_Pro

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.